Ga naar inhoud

Grote evenementen

Volgens de consumentenbond: Heb je kaartjes voor een evenement dat wordt afgelast vanwege het coronavirus, zoals een concert of festival? Ook als de organisator zich beroept op overmacht dan heb je recht op geld terug. Je krijgt de ticketkosten dan vergoed. Ook servicekosten krijg je vaak terug. Mogelijk wordt het evenement verplaatst. Je kunt daarnaast ook overwegen je verlies te nemen en je ticketkosten als ‘donatie’ te zien aan de concertzaal of bijvoorbeeld muzikaal gezelschap. Zeker als het om een relatief kleinschalige organisatie gaat, die ook gedupeerd raakt door de annulering.

Andere al gemaakte kosten krijg je niet van de evenement organisator terug, zoals kosten voor een hotel of treinkaartje. Neem voor het annuleren van een verblijf in zo’n situatie contact op met de boekingswebsite of bijvoorbeeld het hotel. Bij sommige boekingsplatforms kun je kosteloos annuleren tot de dag van aankomst.

Heb je een arrangement geboekt (hotel én concert) bij een aanbieder en is de waarde van het concert minimaal 25% van de totale waarde? Dan is het volgens de ANVR een pakketreis. Gaat dat concert niet door, dan mag je de locatie wel kosteloos annuleren.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?