Ga naar inhoud

De voucherregeling van de HISWA-RECRON

Alle recreatieondernemingen in Nederland die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie HISWA-RECRON (bijvoorbeeld: Center Parcs, Landal GreenParks, Roompot Vakanties) hebben een recreatievoucher ontwikkeld, die een waarde vertegenwoordigd waarmee een nieuw verblijf geboekt kan worden bij de recreatieonderneming waar geannuleerd is.

De voorwaarden van deze recreatievoucher zijn:

 1. De recreatievoucher wordt uitgegeven in verband met het niet kunnen uitvoeren van het verblijf vanwege de uitbraak van het corona-virus.
 2. De recreatievoucher kan worden afgegeven voor geannuleerde verblijven in de periode 13 maart 2020 tot 1 juni 2020. Het is nog niet duidelijk of deze regeling verlengd wordt.
 3. De recreatievoucher kan alleen worden afgegeven door recreatieondernemingen die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie HISWA-RECRON.
 4. De recreatievoucher kan ook worden afgegeven als de klant het verblijf wilt annuleren vanwege het corona-virus. De recreatieonderneming is niet verplicht een recreatievoucher af te geven als het verblijf in principe wel door kan gaan.
 5. De recreatievoucher kan alleen worden ingewisseld bij de recreatieonderneming die de recreatievoucher heeft afgegeven.
 6. De waarde van de recreatievoucher is gelijk aan de hoogte van het bedrag dat de klant al betaald heeft voor het verblijf. Daaronder valt ook de eventueel betaalde reserverings- en administratiekosten.
 7. De recreatievoucher vertegenwoordigt een bepaald bedrag, de recreatievoucher biedt geen aanspraak op eenzelfde of vergelijkbare prestatie als de oorspronkelijke boeking.
 8. Als de kosten voor een nieuwe boeking hoger zijn van de waarde van de recreatievoucher, dan moet de klant het verschil bijbetalen.
 9. De recreatievoucher is niet van toepassing op verblijven op basis van vaste plaatsen of seizoen(lig)plaatsen.
 10. Op de recreatievoucher staat de datum van uitgifte, de geldigheidsduur, de naam van de recreatieonderneming, het reserveringsnummer, de naam van de klant en een unie nummercode. Deze gegevens moeten duidelijk op de recreatievoucher vermeld staan.
 11. De recreatievoucher is niet overdraagbaar aan een derde, niet inwisselbaar voor geld en wordt niet als betaalmiddel geaccepteerd tijdens het verblijf bij de recreatieonderneming.
 12. De recreatievoucher is niet overdraagbaar aan een derde, niet inwisselbaar voor geld en wordt niet als betaalmiddel geaccepteerd tijdens het verblijf bij de recreatieonderneming.

* Sommige recreatieondernemers zien een voorseizoen plaats als een toeristisch arrangement waarvoor een recreatievoucher kan worden afgegeven. Een voorseizoen plaats ziet namelijk op een kortdurende periode van minder dan drie maanden waarin ook één of meerdere vrije periodes vallen.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?