Ga naar inhoud

Faillissement D-RT/D-Reizen

Op 6 april 2021 is D-RT Retail B.V. (D-Reizen en VakantieXperts) failliet verklaard. De SGR heeft over het faillissement dit bericht geplaatst. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

De SGR gaat, in overleg met de curator, alle informatie verzamelen. Zodra de SGR inzicht heeft in alle informatie, krijgen alle klanten van D-RT Retail B.V. individueel bericht. Op dit moment beschikt de SGR niet over klantgegevens. Het heeft dan ook geen zin om contact op te nemen met de SGR.

De SGR adviseert dringend om geen betalingen meer aan D-RT Retail B.V. te doen voor nog niet aangevangen reizen. Betalingen gedaan na 6 april 2021 vallen niet meer onder de SGR-garantie.

Klanten die een reis gepland hebben staan, krijgen van de SGR bericht of de reis door een andere reisorganisatie kan worden overgenomen. Is dat niet het geval, dan betaalt de SGR de aanbetaling/reissom terug aan de klant.
Klanten met een Coronavoucher van D-RT Retail B.V. krijgen van de SGR een uitnodiging om een claim in te dienen. Heeft u een Coronavoucher in uw bezit? Dan dient u de claim pas in nadat u een bericht van de SGR heeft ontvangen. De SGR geeft aan dat alle Coronavouchers met SGR-garantie gedekt zijn door de SGR. De waarde van deze vouchers worden door de SGR aan de klanten terugbetaald.

De SGR verzoekt klanten van D-RT Retail om hun Coronavoucher niet via ‘Claim je voucher’ in te dienen. Via deze pagina kan er alleen geclaimd worden als een reisorganisatie de Coronavoucher na de vervaldatum nog niet heeft terugbetaald. Dus niet in het geval van faillissementen.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?