Ga naar inhoud

Ik heb een seizoenplaats gehuurd op een vakantiepark/camping. Moet ik hiervoor betalen?

Een seizoenplaats kan voor een langere periode gebruikt worden. Meestal rond april/mei tot en met september. Vakantieparken en campings in Nederland zijn geopend. Dit betekent dat de overeenkomst kan worden uitgevoerd.Het vakantiepark kan jou ontvangen en jij kunt gebruik maken van de seizoenplaats. Het verblijf zal misschien anders zijn dan normaal, doordat sommige faciliteiten gesloten zullen zijn. Maar, dit is helaas géén reden om de overeenkomst kosteloos te annuleren.

Als je besluit om toch te annuleren, dan betaal je mogelijk annuleringskosten. Hoe hoog de annuleringskosten zijn staan in de contractvoorwaarden. Als je niet (op tijd) betaald dan kan het vakantiepark om die reden de overeenkomst opzeggen. Ook in dat geval kan het zijn dat je annuleringskosten moet betalen.

Pas als de overeenkomst niet kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld als het vakantiepark gesloten is, moet de aanbetaling/vooruitbetaalde prijs worden terugbetaald als de overeenkomst daardoor niet kan worden uitgevoerd. In geval van een seizoenplaats is er dus een grote kans dat het grootste gedeelte van de overeenkomst wel kan worden uitgevoerd. Mocht het vakantiepark een tijd gesloten zijn geweest, dan kun je overleggen of je een deel van het betaalde bedrag terug kunt krijgen. Voor de periode dat het vakantiepark gesloten was kon je immers geen gebruik maken van de seizoenplaats.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?