Ga naar inhoud

Kan ik de betaalde reissom alsnog terugkrijgen, als ik de Corona-voucher niet gebruik?

Als je uiteindelijk toch geen gebruik wil maken van de Corona-voucher, die een SGR-geldigheid heeft van 1 jaar na uitgifte, dan heeft de reisorganisatie (van wie je de voucher ontvangen hebt) altijd de plicht de volledige waarde van de voucher aan jou te betalen. Maar niet eerder dan 6 maanden na uitgifte van de voucher.

Voorbeeld: je krijgt een Corona-voucher op 1 april 2020 die geldig is tot 1 april 2021. Vanaf 1 oktober 2020 kan je de reisorganisatie vragen de betaalde reissom alsnog aan jou terug te betalen. De reisorganisatie moet het de betaalde reissom dan verplicht aan jou gaan terugbetalen. De reisorganisatie moet de betaalde reissom voor 1 april 2021 aan jou terugbetaald hebben.

Er is door het Ministerie van Economische Zaken en de ACM overeengekomen dat 6 maanden na de uitgifte van de Corona-voucher, de reiziger het vooruitbetaalde reisgeld (=de waarde van de Corona-voucher) kan terugvragen van de reisorganisatie. Zolang de reiziger een voucher heeft en nog geen geld terug heeft gekregen, blijft de SGR-garantie van kracht. Ook al heeft de reiziger wel een verzoek tot terugbetaling gedaan.
Pas als de reiziger zijn geld terug heeft gekregen óf met de voucher een nieuwe reis heeft geboekt vervalt de voucher en daarmee ook de SGR-garantie. De SGR-garantie geldt uiteraard wel weer op de nieuwe boeking.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?