Ga naar inhoud

Kan ik nu zelf een pakketreis annuleren die over een paar maanden plaatsvindt?

Als je nu besluit om een vakantie die over een paar maanden plaatsvindt te annuleren, dan loop je het risico dat je annuleringskosten moet betalen.
Op dit moment is het niet duidelijk hoe de situatie over bijvoorbeeld 2, 4 of 6 maanden is. Misschien kan de pakketreis (gedeeltelijk of gewijzigd) worden uitgevoerd. Misschien is reizen naar het buitenland nog helemaal niet mogelijk.
Als je nu zelf de pakketreis annuleert, dan zal je moeten aantonen dat er op het moment van vertrek nog steeds een gevaarlijke situatie is op de plaats van bestemming. Dat is onmogelijk, omdat we niet in de toekomst kunnen kijken. Zolang je niet kan bewijzen dat er van een dergelijke situatie sprake is, kan je de pakketreis alleen annuleren op basis van de contractvoorwaarden. In die contractvoorwaarden kan zijn opgenomen dat je annuleringskosten moet betalen als je de pakketreis zelf annuleert.

Je kunt het beste de komende tijd dus afwachten of de reis door kan gaan. Als de reis vlak voor vertrek alsnog geannuleerd wordt, dan heb je recht op terugbetaling van de reissom. Je kan er ook voor kiezen om akkoord te gaan met de Corona-voucher (indien het vertrek gepland stond voor of op 31 maart 2021. Vanaf 1 april 2021 worden geen Corona-vouchers met SGR-garantie meer uitgegeven). Met de Corona-voucher kan je op een later tijdstip de betaalde reissom gebruiken voor een reis én de reissom is veiliggesteld voor het geval de reisorganisatie in financiële problemen komt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?