Ga naar inhoud

Mijn pakketreis vindt plaats over een aantal maanden, maar ik moet nu of binnenkort een restantbetaling doen. Ben ik verplicht deze betaling te doen?

Normaal gesproken wordt de reis geannuleerd als de volledige reissom niet op tijd betaald is. Betalingstermijnen kunnen per reisorganisatie en per reis verschillen.
Van reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR krijgt je eerst een herinnering om het bedrag binnen 14 dagen na de vervaldatum alsnog te betalen. Betaal je niet op tijd dan wordt de reis geannuleerd en kan de reisorganisatie annuleringskosten bij jou in rekening brengen. Vanwege de onzekerheid over geplande reizen vanwege het corona-virus de komende periode, kun je het beste contact opnemen met de reisorganisatie over de restantbetaling en mogelijke alternatieven.

Als je de restantbetaling nu wel voldoet, maar de pakketreis wordt vlak voor vertrek alsnog geannuleerd (vanwege het corona-virus), dan heb je recht op terugbetaling van de betaalde reissom. Je kan er ook voor kiezen om akkoord te gaan met de Corona-voucher (indien het vertrek gepland stond voor of op 31 maart 2021. Vanaf 1 april 2021 worden geen Corona-vouchers met SGR-garantie meer uitgegeven). Met de Corona-voucher kan je op een later tijdstip de betaalde reissom gebruiken voor een reis én de reissom is veiliggesteld voor het geval de reisorganisatie in financiële problemen komt.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?