Ga naar inhoud

Werken en stage lopen bij Univé Rechtshulp

Bij Univé Rechtshulp staan we onze klanten zo'n 70.000 keer per jaar bij met juridisch advies op verschillende rechtsgebieden. Met meer dan 300 collega's staan we klaar voor onze klanten. Op dit moment is er in ons team weer ruimte voor juridisch talent, dus bekijk snel de vacatures en stageplekken of neem contact op voor meer informatie!

Bekijk vacatures

Stel je vraag

Dit ga je doen

Als rechtshulpverlener heb je je eigen dossierpraktijk, maar je werkt ook nauw samen met de collega’s in je team. Als je werkt bij ons Juridisch Advies Centrum heb je een adviesfunctie. Je helpt klanten telefonisch, via chat en via e-mail. En je maakt dossiers aan die door onze back-office teams worden behandeld.

Jouw team is onderdeel van een afdeling, waarbij elke afdeling weer zijn eigen rechtsgebied heeft. Maar als rechtshulpverlener kun je werk doen voor meerdere rechtsgebieden. Je hebt dus je eigen specialisatie, maar er is ook alle ruimte voor verbreding. Marieke vertelt in de volgende video over haar loopbaan bij Univé Rechtshulp.

Wat vragen wij van jou?

We vragen van onze collega’s meer dan alleen (juridische) kennis. Ook communicatieve vaardigheden zijn van groot belang. Die vaardigheden komen namelijk goed van pas in je contact met onze klanten. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, klantgerichtheid, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en zelfverzekerdheid zijn daarvoor belangrijke kwaliteiten. Het is essentieel dat je juridische materie begrijpelijk kunt maken voor onze klanten. Je eigen dossierpraktijk vraagt ook van je dat je kunt organiseren, knopen doorhakken en prioriteiten stellen. Lodewijk legt hieronder uit hoe hij dat ervaart!

Wat bieden wij jou?

Als je bij ons komt werken bieden wij je zeer gunstige arbeidsvoorwaarden:

 • 13e maand
 • kortingen op verzekeringen
 • prima pensioenvoorziening
 • mogelijkheden tot parttime werken
 • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • thuiswerkmogelijkheid waardoor je je werkdag zelf kunt indelen
 • toegang tot diverse juridische bibliotheken en vakliteratuur op je laptop

Kom je bij ons werken?

Bij Univé Rechtshulp is er plek voor zowel beginnende als ervaren juristen. Bekijk daarom snel of er een geschikte vacature voor je openstaat. Deze vind je op de vacaturewebsite van Univé.

Naar de vacatures

Staat er nu geen interessante vacature voor je bij en ben je beginnend of nog studerend jurist? Meld je bij Randstad voor de pool met potentieel talent voor Univé Rechtshulp. Je kunt hiervoor een mail sturen naar unive@nl.randstad.com. Of kijk op onze open sollicitatie pagina.

Stage lopen of afstuderen?

We vinden het belangrijk om jong talent de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen. Daarom biedt Univé Rechtshulp elk jaar stageplaatsen aan. MBO-ers, HBO-ers en WO-ers krijgen zo de gelegenheid om een leuke en leerzame stageperiode bij ons door te brengen. Onze stageplaatsen en afstudeeropdrachten vind je op de website van Univé verzekeringen. Dani is bij ons als stagiair begonnen in het Juridisch Advies Centrum. Zij legt uit wat ze nu allemaal doet. 

Bekijk onze stages

Wij zijn een erkend leerbedrijf in het register van de SBB

Elke vier jaar beoordeeld de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) of we aan hun eisen voldoen. We zijn er trots op dat dit inderdaad het geval is.

We kunnen hierdoor stageplaatsen bieden aan MBO-studenten

En praten ook mee over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Bij Univé Rechtshulp kunnen de studenten onder andere terecht als:

 • Allround assistant business services;
 • Business administration and control specialist;
 • Office and management support specialist.

Als één van de grootste juridische werkgevers in het noorden hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid

Om studenten te laten kennismaken met het werkveld. Vaardigheden mee te geven én te inspireren. Onze begeleiders zijn allemaal ervaren praktijkdeskundigen. We nemen stages echt serieus. Want de huidige studenten zijn onze collega's van de toekomst. 

Ben je beginnend jurist? 

Door in te stromen bij ons Juridisch Advies Centrum in de eindfase van je studie of als je net bent afgestudeerd leer je alles over rechtsbijstand. En hoe je de leden van Univé met hun juridische problemen kunt helpen. Je maakt kennis met je collega’s in je team en alle rechtsgebieden. Bastiaan legt in onderstaande video daar meer over uit.

Mocht je na bepaalde tijd meer de diepte in willen, kan je in overleg met je manager onderzoeken of je kan doorgroeien binnen Univé Rechtshulp. Je kan na bepaalde tijd kiezen of het Juridisch Advies Centrum de plaats is waar jij het best tot je recht komt of doorgroeien naar de functie en rechtsgebied dat bij jou past. En wil je nog meer uitdaging? Met ons systeem van permanente educatie vol met kennis- en vaardigheidstrainingen, kun je je verder ontwikkelen.  Je kan je verder specialiseren op een bepaald rechtsgebied of je kan eerst kennismaken met verschillende rechtsgebieden. ​ 

Ben je geïnteresseerd in de functie van rechtshulpverlener bij het Juridisch Adviescentrum of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met onze partners van Randstad unive@nl.randstad.com.

Heb je al ervaring als jurist?

Bij ons kun je instromen en als lid van een team je verder verdiepen in je juridische specialiteit om klanten met complexe juridische problemen bij te staan. Of misschien wil je kennis maken met andere rechtsgebieden? Dat kan natuurlijk ook. En ben je al op het niveau dat je je kennis kan delen? Zowel intern als bij onze partners heb je de mogelijkheid om college te geven. Leonard had heel veel ervaring, voordat hij bij Univé Rechtshulp aan de slag ging. Bekijk zijn verhaal hieronder. 

Univé Rechtshulp als werkgever 

Univé Rechtshulp is een onafhankelijk entiteit binnen de Univé Formule en is als 4e rechtsbijstandsorganisatie van Nederland de exclusieve uitvoerder van de juridische dienstverlening voor de verzekerden van Univé met een rechtsbijstandsverzekering. Univé Rechtshulp biedt ook juridische hulp aan via de betaalde dienst 'Rechtshulp on Demand'. Bij Univé Rechtshulp werken ruim 300 medewerkers elke dag hard aan het oplossen van de 70.000 jaarlijks binnenkomende verzoeken om rechtshulp. 

Wil je jouw juridische kennis ook inzetten om de Univé-leden te helpen? Dat kan op verschillende niveaus. Je kan als beginnend jurist starten in het Juridisch Advies Centrum. Als ervaren jurist kan je een van onze andere teams komen versterken.

Onze mission statement

 • Wij bieden onze klanten juridische zekerheid. Met onze juridische kennis en vaardigheden helpen wij onze klanten problemen te voorkomen en beperken. En als ze toch ontstaan, helpen wij ze op te lossen;
 • wij doen dat uitstekend, oplossingsgericht, begrijpelijk en snel;
 • wij zijn persoonlijk en dichtbij;
 • wij bieden onze medewerkers een uitdagende, eigentijdse werkomgeving met vrijheid, waardering en werkplezier als uitgangspunt en
 • wij staan met twee benen in de maatschappij en wij dragen ons steentje bij aan een gezond en beter milieu.

Het mooie van Univé Rechtshulp? 

René is écht een ambassadeur van Univé Rechtshulp en vertelt wat hij het mooie van Univé Rechtshulp vindt. 

Hierna vertellen ook Ilwat en Esmee wat zij het mooie van Univé Rechtshulp vinden. 

Nog meer weten over 'Het mooie van Univé Rechtshulp'? Klik hier.