Ga naar inhoud

Werken en stage lopen bij

Bij Univé Rechtshulp staan we onze klanten zo'n 70.000 keer per jaar bij met juridisch advies op verschillende rechtsgebieden. Met meer dan 250 juristen staan we klaar voor onze klanten. Op dit moment is er in ons team weer ruimte voor juridisch talent, dus bekijk snel de vacatures en stageplekken of neem contact op voor meer informatie!

Bekijk vacatures

Stel je vraag

Dit ga je doen

Als rechtshulpverlener heb je je eigen dossierpraktijk, maar je werkt ook nauw samen met de collega’s in je team. Als je werkt bij ons Juridisch Advies Centrum heb je een adviesfunctie. Je helpt klanten telefonisch, via chat en via e-mail. En je maakt dossiers aan die door onze back-office teams worden behandeld.

Jouw team is onderdeel van een afdeling, waarbij elke afdeling weer zijn eigen rechtsgebied heeft. Maar als rechtshulpverlener kun je werk doen voor meerdere rechtsgebieden. Je hebt dus je eigen specialisatie, maar is ook alle ruimte voor verbreding.

Wat vragen wij van jou?

We vragen van onze collega’s meer dan alleen (juridische) kennis. Ook communicatieve vaardigheden zijn van groot belang. Die vaardigheden komen namelijk goed van pas in je contact met onze klanten. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, klantgerichtheid, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en zelfverzekerdheid zijn daarvoor belangrijke kwaliteiten. Het is essentieel dat je juridische materie begrijpelijk kunt maken voor onze klanten. Je eigen dossierpraktijk vraagt ook van je dat je kunt organiseren, knopen doorhakken en prioriteiten stellen.

Wat bieden wij jou?

Als je bij ons komt werken bieden wij je zeer gunstige arbeidsvoorwaarden:

 • 13e maand
 • kortingen op verzekeringen
 • prima pensioenvoorziening
 • mogelijkheden tot parttime werken
 • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • thuiswerkmogelijkheid waardoor je je werkdag zelf kunt indelen
 • toegang tot diverse juridische bibliotheken en vakliteratuur op je laptop

Kom je bij ons werken?

Bij Univé rechtshulp is er plek voor zowel beginnende als ervaren juristen. Bekijk daarom snel of er een geschikte vacature voor je openstaat. Deze vind je op de vacaturewebsite van Univé.

Naar de vacatures

Staat er nu geen interessante vacature voor je bij en ben je beginnend of nog studerend jurist? Meld je bij Randstad voor de pool met potentieel talent voor Univé Rechtshulp. Je kunt hiervoor een mail sturen naar unive@nl.randstad.com.

Stage lopen of afstuderen?

We vinden het belangrijk om jong talent de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen. Daarom biedt Univé Rechtshulp elk jaar stageplaatsen aan. MBO-ers, HBO-ers en WO-ers krijgen zo de gelegenheid om een leuke en leerzame stageperiode bij ons door te brengen. Onze stageplaatsen en afstudeeropdrachten vind je op de website van Univé verzekeringen.

Bekijk onze stages

Ben je beginnend jurist? 

Door in te stromen bij ons Juridisch Advies Centrum in de eindfase van je studie of als je net bent afgestudeerd leer je alles over rechtsbijstand. En hoe je de leden van Univé met hun juridische problemen kunt helpen. Je maakt kennis met je collega’s in je team en alle rechtsgebieden. Mocht je na bepaalde tijd meer de diepte in willen, kan je in overleg met je manager onderzoeken of je kan doorgroeien binnen Univé Rechtshulp. Je kan na bepaalde tijd kiezen of het Juridisch Advies Centrum de plaats is waar jij het best tot je recht komt of doorgroeien naar de functie en rechtsgebied dat bij jou past. En wil je nog meer uitdaging? Met ons systeem van permanente educatie vol met kennis- en vaardigheidstrainingen, kun je je verder ontwikkelen.  Je kan je verder specialiseren op een bepaald rechtsgebied of je kan eerst kennismaken met verschillende rechtsgebieden. ​ 

Ben je geïnteresseerd in de functie van rechtshulpverlener bij het Juridisch Adviescentrum of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met onze partners van Randstad unive@nl.randstad.com.

Heb je al ervaring als jurist?

Bij ons kun je instromen en als lid van een team je verder verdiepen in je juridische specialiteit om klanten met complexe juridische problemen bij te staan. Of misschien wil je kennis maken met andere rechtsgebieden? Dat kan natuurlijk ook. En ben je al op het niveau dat je je kennis kan delen? Zowel intern als bij onze partners heb je de mogelijkheid om college te geven.

Univé als werkgever 

Univé Rechtshulp is een onafhankelijk entiteit binnen de Univé Formule en is als 4e rechtsbijstandsorganisatie van Nederland de exclusieve uitvoerder van de juridische dienstverlening voor de verzekerden van Univé met een rechtsbijstandsverzekering. Of klanten die via de betaalde dienst Rechtshulp on Demand hulp zoeken bij het oplossen van hun juridische probleem. Bij Univé Rechtshulp werken ruim 250 medewerkers elke dag hard aan het oplossen van de 70.000 jaarlijks binnenkomende verzoeken om rechtshulp. 

Wil je jouw juridische kennis ook inzetten om de Univé-leden te helpen? Dat kan op verschillende niveaus. Je kan als beginnend jurist starten in het Juridisch Advies Centrum. Als ervaren jurist kan je een van onze andere teams komen versterken.

Onze mission statement

 • Wij bieden onze klanten juridische zekerheid. Met onze juridische kennis en vaardigheden helpen wij onze klanten problemen te voorkomen en beperken. En als ze toch ontstaan, helpen wij ze op te lossen;
 • wij doen dat uitstekend, oplossingsgericht, begrijpelijk en snel;
 • wij zijn persoonlijk en dichtbij;
 • Wij bieden onze medewerkers een uitdagende, eigentijdse werkomgeving met vrijheid, waardering en werkplezier als uitgangspunt en
 • wij staan met twee benen in de maatschappij en wij dragen ons steentje bij aan een gezond en beter milieu.

Het mooie van Univé? 

Dat zijn de mensen, de resultaten, de geschiedenis,  
de cultuur, het ontstaan, de betrokkenheid.  
Dat is samenwerken.  
Een coöperatie zijn zonder winstoogmerk.  
Supporter van Sport zijn.  
Een 9 voor klantvriendelijkheid krijgen en een Great Place to Work zijn.  
Er is van alles gaande bij Univé:  
samen ontwikkelen we continu nieuwe producten, diensten én onszelf.  
Dat is het mooie van Univé. 

Het mooie van Univé is best veel om op te noemen. We willen bijvoorbeeld onze klanten écht helpen maar elkaar als collega’s ook. We zijn collegiaal: we zetten samen de klant op nummer één en samen altijd die stap extra. Niemand kan het alleen en dat hoeft bij Univé ook niet. Met 2.700 collega’s werken we elke dag samen aan het welzijn van onze klanten én hun omgeving. We sponsoren talloze buurtinitiatieven in heel Nederland en we zijn bijvoorbeeld ook supporter van sport. We willen als organisatie ons steentje bijdragen aan de samenleving maar we willen ook dat onze klanten zich verzekerd voelen van onze hulp en advies. Ook dat vinden wij het mooie van Univé.