Ga naar inhoud

Wie zijn wij?

Wij zijn Univé Rechtshulp. Als u bij Univé een rechtsbijstandverzekering heeft helpen wij u bij uw juridische vragen en problemen.

We hebben al 25 jaar ervaring

De Stichting Univé Rechtshulp is in 1996 opgericht. Na 25 jaar is er aan ervaring dus geen gebrek. Dat zien we terug in de resultaten van onze klantonderzoeken.
Want onze klanten waarderen onze dienstverlening maar liefst met een 8+!

We geven 70.000 adviezen per jaar

We staan onze klanten zo’n 70.000 keer per jaar bij met een juridisch advies. Hieronder rekenen we ook de juridische dossiers die we behandelen. We verlenen rechtsbijstand aan onze klanten op veel rechtsgebieden. Dit zijn; Werk en Inkomen, Letsel en Verkeer, Consument, Wonen & Bestuur.
Onze MKB-klanten staan we bij met adviezen en zaken over De Onderneming, Het bedrijfspand, Werknemers en Personeel, Leveranciers en Klanten en Letsel en Verkeer.

Onze juristen helpen u graag

Door de jaren heen zijn we gegroeid tot een van de grootste juridische werkgevers in Noord-Nederland. Ons hoofdkantoor staat in Assen, Drenthe. Vanuit Assen helpen we u graag met in totaal meer dan 300 collega’s!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen vinden we erg belangrijk. Ieder jaar zijn we onder andere van de partij bij de Nationale NLDoet-dagen.

Onze mission statement

  • Wij bieden onze klanten juridische zekerheid. Met onze juridische kennis en vaardigheden helpen wij onze klanten problemen te voorkomen en beperken. En als ze toch ontstaan, helpen wij ze op te lossen;
  • wij doen dat uitstekend, oplossingsgericht, begrijpelijk en snel;
  • wij zijn persoonlijk en dichtbij;
  • wij bieden onze medewerkers een uitdagende, eigentijdse werkomgeving met vrijheid, waardering en werkplezier als uitgangspunt en
  • wij staan met twee benen in de maatschappij en wij dragen ons steentje bij aan een gezond en beter milieu.

Wat doet Univé Rechtshulp?

We verlenen rechtshulp aan:

Niet verzekerd maar wel belangstelling voor een rechtsbijstandverzekering? Particulieren en bedrijven kunnen zich bij Univé verzekeren voor rechtshulp. Heel eenvoudig door een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Wat is Rechtshulp?

U kunt bij ons terecht voor Rechtshulp op veel rechtsgebieden. We verlenen onze rechtshulp aan u op vele manieren;

  • Gratis raadplegen van de Univė Rechtwijzer,
  • Gratis gebruik maken van onze voorbeeldbrieven,
  • Advies per telefoon of per e-mail,
  • Bemiddeling in juridische zaken,
  • Bijstand in een procedure of rechtszaak.

Hoe werkt een rechtsbijstandverzekering?

Als u een reisverzekering heeft is het eenvoudig. Bijvoorbeeld: u heeft schade > u levert een bonnetje in > de verzekering betaalt uw schade. Bij rechtshulp is dat anders, dat is namelijk een naturaverzekering.
De rechtsbijstandverzekering (polis) sluit u af met Univé Verzekeringen.
Als u dan een juridisch probleem heeft kunt u hiermee bij Univé Rechtshulp terecht. U bent dus verzekerd van onze rechtshulp aan u.
Eigenlijk wordt onze rechtshulp dus aan u uitbetaald in plaats van een schadebedrag.