Ga naar inhoud

Letsel

Als u te maken heeft met letselschade is dat vaak ingrijpend en er komt veel bij kijken. Het inschakelen van goede hulp is dan noodzakelijk. Wij helpen u graag!

Letselschade: en nu?

Weet u eigenlijk precies wat u kunt claimen? En hoe het zit met smartengeld? Of de kosten voor huishoudelijke hulp? We begrijpen het als u daar vragen over heeft.

Als u letselschade heeft adviseren wij u altijd om:

  • na te gaan of u of één van de betrokken partijen een ongevallenverzekering heeft afgesloten
  • bewijs te verzamelen (zoals foto's van de situatie ter plaatse/schade/verwondingen, gegevens getuigen etc.)
  • uw zaak zo spoedig mogelijk bij ons te melden. Er gelden namelijk verjaringstermijnen.

Laat u bijstaan door een van onze 250 juristen

Letselschade is vaak emotioneel erg belastend. Alsof dat niet zwaar genoeg is moet er vaak van alles worden geregeld en moet u medische situatie worden beoordeeld. En vanzelfsprekend moet de afwikkeling van uw letselschade correct gebeuren. Fijn dat u bij het verhalen van uw schade een beroep kunt doen op een van onze gespecialiseerde letselschadejuristen. Wij helpen u graag!

We werken volgens de gedragscodes van De Letselschade Raad. Zoals de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL). De gedragscodes van De Letselschade Raad dragen bij aan een soepel, respectvol en transparant verloop van de schaderegeling.
Klik hier voor een aantal van de belangrijkste richtlijnen en gedragscodes.

Vaak komt na opgelopen letsel het onderwerp smartengeld voorbij. Is smartengeld altijd een zak met geld?
U heeft recht op een smartengeldvergoeding wanneer u letsel heeft opgelopen als gevolg van een ongeval. In Nederland zijn de smartengeldvergoedingen niet hoog. De vergoeding is een compensatie voor geleden pijn, verdriet en verlies van levensvreugde.
De hoogte van het bedrag is moeilijk in te schatten. De ernst van het letsel speelt een rol, de duur van de medische behandelingen en of er sprake is van blijvende beperkingen. Om een inschatting te maken van een juiste vergoeding kijken we naar vergelijkbare gevallen.
In de Smartengeldgids van de ANWB staan uitspraken van rechters verzameld. Met behulp van deze gids is een smartengeldvergoeding te bepalen. Het vaststellen van een smartengeldvergoeding gebeurt bij de afwikkeling van de letselschade.
Unive Rechtshulp geeft u hierbij advies en onderhandelt met de wederpartij over de hoogte van de vergoeding. Wij hebben veel ervaring en zijn op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen.

Hieronder kunt u kiezen voor een van de verschillende oorzaken van letsel. Misschien vindt u zo de nodige antwoorden op uw vragen of een oplossing voor uw probleem.

Kunt u geen oplossing vinden?

U kunt uw probleem gelijk bij ons melden.

Zaak melden

Contact