Ga naar inhoud

Door de enorme drukte op de luchthaven, is mijn vlucht geannuleerd. Wat kan ik doen?

Als u een pakketreis heeft geboekt en uw vlucht wordt meer dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd dan kunt u terecht bij uw reisorganisatie. Het kan zijn dat de reisorganisatie u een alternatieve vlucht aanbiedt. Komt deze vlucht u niet goed uit? Neem dan contact op met de reisorganisatie om een andere vlucht te regelen, dit kan ook zijn vanaf een andere luchthaven. Is een andere vlucht niet mogelijk? Of is het geboden alternatief niet redelijk? Dan wordt uw volledige pakketreis vergoed. U kunt ook in aanmerking komen voor een vast compensatiebedrag als er geen sprake is van overmacht.

Heeft u de vlucht en uw verblijf apart geboekt? Dan heeft u een losse vliegreis. Als de vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, moet de luchtvaartmaatschappij u een andere alternatieve vlucht aanbieden of uw ticket terugbetalen. Vaak biedt de luchtvaartmaatschappij u meteen een alternatieve vlucht aan. Komt deze vlucht u niet goed uit? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij om een andere vlucht te regelen. Is een andere vlucht niet mogelijk? Of is het geboden alternatief niet redelijk? Dan kunt u uw geld terugvragen. Als u daarna zelf een vervangende vlucht regelt, moet de luchtvaartmaatschappij soms de eventuele meerprijs van de nieuwe ticket aan u vergoeden. U kunt ook in aanmerking komen voor een vast compensatiebedrag als er geen sprake is van overmacht.

Moet u door annulering voor langere tijd op de luchthaven of elders in het vakantieland verblijven? Dan moet de luchtvaartmaatschappij redelijke kosten voor eten en drinken vergoeden. Is een overnachting noodzakelijk? Dan moet de luchtvaartmaatschappij ook voor de overnachting zorgen. Ook kunt u een vergoeding krijgen voor het vervoer van en naar de luchthaven in het vakantieland.  Als u een pakketreis heeft geboekt, dan is de reisorganisatie verantwoordelijk.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?