Ga naar inhoud

Letsel en verkeer

Waar gaat je vraag over?

Kies een onderwerp

Over letsel en verkeer

Hoe voorzichtig jij en je personeel ook zijn: een ongeluk op de werkvloer is nooit helemaal te voorkomen. Misschien raakt een werknemer wel gewond op het werk. Of loopt de lading van je bedrijfswagen schade op.

In Mijn situatie lees je wat je kunt doen bij letselschade en verkeersschade. En wat je rechten zijn. Want: wie is eigenlijk aansprakelijk voor zulke schade? En kun je een schadevergoeding krijgen?

Bij het eisen van een schadevergoeding komt een hoop kijken. Onze ervaren juristen nemen je dit werk graag uit handen. Daarbij werken we volgens de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) en andere geldende codes.

Algemene juridische tips bij letselschade:

  • Ga naar een arts. Dit is ook nodig voor het eisen van je schadevergoeding.

  • Bewaar nota’s en bonnen van kosten, zoals ziektekosten.

  • Meld je zaak zo snel mogelijk bij ons. Je zaak kan namelijk verjaren. Je hebt dan geen recht meer op een schadevergoeding.

Veelgestelde vragen

Schade door aanrijding

Ja. Als je een bedrijfsautoverzekering van Univé hebt, ben je ook verzekerd wanneer je je bedrijfsauto buiten werktijd gebruikt.

Wel moet je bedrijfsauto dan verzekerd zijn op naam van je bedrijf.

Dat hangt ervan af. Gaat het om schade aan je eigen bedrijfsauto of aan een ander voertuig?

Vaak wel. Behalve als de werknemer de schade bijvoorbeeld expres veroorzaakt heeft. Of als diegene onder invloed was van drugs of alcohol.

Gebeurde het ongeluk terwijl de werknemer vanuit huis naar werk reed? Of vanuit werk naar huis? Dan ben je als werkgever meestal niet aansprakelijk.

Maar ook in dat geval gelden uitzonderingen. Je kunt bijvoorbeeld wel aansprakelijk zijn als het ongeluk op het bedrijfsterrein gebeurd is. Of als de werknemer vanuit huis naar een klant reed en toen een ongeluk kreeg.

Aanpak van Univé Rechtshulp

Zakelijke letselschade wordt alleen behandeld door onze juridisch specialisten. Zij gebruiken een speciale aanpak die beschreven staat in ons eigen 'zelfstandigenbeleid'.

Zo kunnen onze juristen sneller meer inzicht krijgen, ondersteuning vragen van de juiste mensen en problemen van ondernemers beter centraal te stellen.

Zeker. Als ondernemer word je bij ons altijd geholpen door een juridisch specialist. Daar kun je op rekenen.

Zo heeft jouw jurist genoeg financieel inzicht om jaarstukken te laten onderzoeken en schades te laten berekenen. En als het nodig is, overlegt de jurist ook met jouw accountant of boekhouder voor een beter beeld van je cijfers. Zo bereiken wij het hoogst haalbare juridisch resultaat voor je.

Bij het behandelen van je zaak, kijkt de jurist altijd naar jouw situatie en die van je onderneming. Hierbij beoordeelt de jurist zaken als:

  • Hoe goed draaide jouw bedrijf?

  • Moet je orders afzeggen of klanten doorverwijzen? Zo ja, is hier een andere oplossing voor?

  • Hoe zit het met je orderportefeuille voor een langere periode?

  • Zijn er belangrijke betalingen te verwachten?

  • Kun je van je bedrijf leven?

  • Hoeveel geld haal je uit je onderneming voor het kopen van zaken voor eigen gebruik?

  • Hoe zien je jaarcijfers eruit?

Juridische hulp nodig?

Je hebt een rechtsbijstandsverzekering van Univé

Meld je zaak online of telefonisch.

Maandag t/m vrijdag: 08.30 tot 18.00 uur