Ga naar inhoud

Rechtshulp nieuws

7 november 2022

Zakelijk energiecontract afsluiten: waar moet je op letten?

Mogelijk wordt u als kleine ondernemer steeds vaker gebeld voor het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Wat zijn uw rechten als u akkoord gaat met een deal die helemaal niet zo aantrekkelijk blijkt? En hoe zit het met de bedenktijd van een energiecontract voor zakelijk gebruik? Onze juristen geven praktische tips en advies.

6 oktober 2021

Hoe herkent u een vals websiteadres?

U krijgt via de e-mail, SMS, WhatsApp of andere social media een bericht met daarin een link? Wees dan alert.
Een foute link is een veelgebruikte manier voor oplichters om betaalgegevens of persoonlijke gegevens te achterhalen. Vaak leidt de link u naar nepsites. En deze valse websites zien er vaak prima uit. Indien u gegevens invult op een nepsite, zoals wachtwoorden of toegangscodes, dan kunnen oplichters u veel geld afhandig maken.

16 april 2021

Zorgen over mogelijke verruiming vrije keuze van rechtshulpverlener

De Geschillencommissie van het KiFiD heeft vanmorgen een belangrijke uitspraak gepubliceerd over het moment waarop een verzekerde kan kiezen voor een rechtshulpverlener van eigen keuze.    

30 december 2020

Behandeling letselschade zelfstandige ondernemers

Univé Rechtshulp kent een specifieke aanpak voor de behandeling van letselschade bij zelfstandige ondernemers. Samenwerken en samen werken aan het dossier is belangrijk voor de behandeling van deze schade. Uitgangspunten daarbij zijn:
• klantbelang staat voorop,
• eerste schade snel betalen,
• snel inzicht en
• hulp verlenen

29 april 2020

Nadeelcompensatie Lelystad Airport

In april 2014 hebben Schiphol Group en NV Luchthaven Lelystad (hierna: exploitant) de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu verzocht om een luchthavenbesluit voor de luchthaven Lelystad. Hierin is gevraagd om het volgende gebruik mogelijk te maken:

26 september 2019

Beëindiging slapende dienstverbanden

Wanneer een werknemer langer dan 104 weken ziek is, eindigt de loonbetalingsverplichting van een werkgever. Sommige werkgevers beëindigen in dat geval het dienstverband met een werknemer. Andere werkgevers laten een zogenaamd “slapend dienstverband” voortbestaan.  Dit laatste heeft als voordeel voor een werkgever dat er geen transitievergoeding aan de werknemer betaald hoeft te worden.

22 mei 2018

Windmolens: recente juridische ontwikkelingen.

Er zijn de laatste jaren een paar belangrijke juridische ontwikkelingen geweest. Die geven inzicht in hoe de rechtspraak oordeelt over procedures voor de aanleg van windmolens. We willen deze informatie met u delen.

19 februari 2018

Aardbevingsschade; Univé denkt mee over schadeprotocol

Bijna een jaar duurde het, maar nu is het er: een nieuw schadeprotocol voor de afhandeling van de aardbevingsschade in Groningen. Zonder bemoeienis van de NAM, de veroorzaker van de schade. Martijn van Baalen sprak er, namens het Verbond, over mee.

19 februari 2018

Kwaliteit van de rechtsbijstandsverzekeraars wordt als beste beoordeeld

De rechtshulp door rechtsbijstandsverzekeraars krijgt de beste beoordeling van klanten en van juridische professionals (zoals rechter en advocaten). Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De rechtsbijstandsverzekeraars doorstaan de vergelijking met advocaten die rechtstreeks door een partij worden ingeschakeld met glans.

16 januari 2018

Fosfaatrechtenstelsel 2018: stand van zaken per 1 januari 2018

De fosfaatrechten zijn per 1 januari 2018 in werking getreden.

12 december 2017

Fosfaatrechtenstelsel 2018. Wat is er op dit moment bekend?

De fosfaatrechten zijn productierechten. Die geven het recht om fosfaat te mogen produceren. Bedrijven met rundvee krijgen in 2018  te maken met het fosfaatrechtenstelsel. Het is een maatregel om de productie van fosfaat te begrenzen.