Ga naar inhoud

12 maart 2021

Gevolgen van Brexit voor je particuliere rechtsbijstandverzekering

Een vrouwelijke jurist geeft thuis op de bank bij een ouder echtpaar persoonlijke rechtshulp via een rechtsbijstandverzekering.

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Brexit) heeft ook gevolgen voor jouw particuliere rechtsbijstandverzekering. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Voor het grootste deel ben je verzekerd in heel Europa, of de landen van de groene kaart. In onze voorwaarden staan een aantal specifieke conflicten die alleen verzekerd zijn in de Europese Unie.

Het gaat hierbij om deze conflicten:

  • Verkeer & Voertuigen: hulp bij conflicten over een contract met een bedrijf (zoals een garagebedrijf of sleepbedrijf).
  • Consument & Wonen: hulp bij conflicten over een contract met een bedrijf, anders dan het boeken van een vakantieverblijf of met een hulpverlener.
  • Werk & Inkomen: alle conflicten van deze gehele dekking.
  • Extra onroerende zaken: hulp bij conflicten over extra woningen.

In deze gevallen ben je niet meer verzekerd in het Verenigd Koninkrijk of voor conflicten die in het Verenigd Koninkrijk moeten worden behandeld. Heb je hier vragen over? Dan kun je hiervoor terecht bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Deel dit bericht