Op welk moment is de koop echt gesloten?

Tijdens het bestellen moet de webwinkel je duidelijk laten weten wanneer de koop definitief wordt. Maar kijk zelf ook goed waar je op klikt.

Voordat je op de knop 'Verstuur' of 'Bestel' klikt, moet de webwinkel op een begrijpelijke manier aangeven dat je op het punt staat om een overeenkomst te sluiten. Dat betekent dat je verplicht bent om te betalen.

Als je aan het eind klikt op een knop zoals 'Verstuur', is de koop dus definitief. Vaak krijg je dan een bevestigingsmail. Het moment van betalen is niet belangrijk.

Heeft de webwinkel je geen of niet genoeg informatie gegeven over je verplichting tot betalen? Dan ben je niet gebonden aan de overeenkomst en kun je de overeenkomst 'vernietigen'. Simpel gezegd: de koop is dan niet definitief.