Ga naar inhoud

Moet ontslag altijd via de kantonrechter of het UWV lopen?

Nee, dat hoeft niet. Jij en je werkgever kunnen ook samen afspreken dat je uit dienst gaat. Dit heet beëindiging met wederzijds goedvinden. Jouw arbeidsovereenkomst stopt dan op de datum die jullie afspreken. Je werkgever schrijft de afspraken over jouw ontslag op in een vaststellingsovereenkomst.

Laat je vaststellingsovereenkomst altijd controleren door een jurist
Met een vaststellingsovereenkomst kun je in aanmerking komen voor een WW-uitkering. Maar dit is alleen mogelijk als de overeenkomst aan bepaalde voorwaarden voldoet. Teken daarom niet meteen, maar laat eerst je overeenkomst controleren door een jurist. Wij kunnen je hierbij helpen.

Je kunt binnen 14 dagen de vaststellingsovereenkomst stoppen
Je hoeft hiervoor geen reden op te geven. Ook hoef je niet naar de rechter. Het is genoeg als je jouw (ex-)werkgever een schriftelijk bericht stuurt. Je werkgever moet in de vaststellingsovereenkomst zetten dat je deze binnen veertien dagen mag stoppen. Dit wordt het recht tot ontbinden genoemd.

Heeft je werkgever dit niet gedaan? Dan kun je binnen drie weken de vaststellingsovereenkomst stoppen. Als je deze op tijd stopt, dan blijf je in dienst. De vaststellingsovereenkomst is dan dus niet meer geldig.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?